torstai 1. syyskuuta 2011

Belle de Jour - Puhelintytön salaiset seikkailut

Jokin aika sitten bongasin tämän teoksen kirjakaupan alelaarista muutamalla eurolla ja takakannen luettuani kirja päätyi mukanani kassalle ja siitä kotiin iltalukemiseksi. Takakannessa luvattiin, että Puhelintytön salaiset seikkailut liippaa aika läheltä Bridget Jonesia ja Sinkkuelämää. No ei ihan.

"Olen huora, siinä fakta numero yksi. ... Fakta numero kaksi on se, että asun Lontoossa." Siinä alkuasetelma Puhelintytön salaisille seikkailuille, jossa luksusprostituoitu Belle kertoo päiväkirjamuodossa elämästään ja elämänsä miehistä. Joitain yhtymäkohtia Bridget Jonesiin ja Sinkkuelämään tästä kyllä löytyy, mutta suorasanaisemmin kirjoitettuna. Jos siis pidit Sinkkuelämän kielenkäyttöä liian roisina, jätä Bellen seikkailut suosiolla lukematta. Belle kertoo varsin suoraan kokemuksistaan seksin saralla, erilaisista asennoista ja seksiin liittyvistä käsitteistä. Kainompaa teksti saattaa jopa punastuttaa, sillä kielikuvissa ei juurikaan ole säästelty.

Bellen päiväkirja on aluperin julkaistu blogina, ja The Guardian on jopa palkinnut sen vuoden parhaana blogina vuonna 2003. Blogin ja kirjan ilmestyessä Bellen todellisesta henkilöllisyydestä ei ollut tietoa, mutta marraskuussa 2009 lontoolainen lääkäri Brooke Magnanti paljasti olevansa nimimerkin takana. Kirjalle on ilmestynyt myös jatko-osa Further Adventures of a London Call Girl, ja se on toiminut innoittajana nelosellakin pyörineelle tv-sarjalle Puhelintytön päiväkirja.

Alkuteos: The Intimate Adventures of a London Call Girl
Kirjailija: Belle de Jour
Kääntäjä: -
Julkaisuvuosi: 2005
Kustantaja: Bazar
Sivumäärä: 348

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti