keskiviikko 4. elokuuta 2010

Stephenie Meyer - Bree Tannerin lyhyt elämä


Tämä kirja oli pakko käydä ostamassa heti, kun sen jossain kaupassa bongasin. Jo kirjan kannen perusteella oli selvää, että tämä liittyy jotenkin Twilight-sarjaan, joten eihän tätä voinut jättää lukematta.

Bree Tannerin lyhyt elämä kulkee Epäilys-kirjasta tuttua reittiä aina loppuratkaisuun asti, tosin tällä kertaa sillä toisella puolella. Eli Bree on osa Victorian vampyyrien armeijaa. Breen avulla lukijalle välittyy vastasyntyneen vampyyrin verenhimo tavalla, joka eroaa täysin Twilight-sarjan kirjoista. Ahmin tämän parisataasivuisen romaanin parissa tunnissa kannesta kanteen, koska en vain voinut lopettaa kesken vaikka tiesin tasan tarkkaan missä ja miten Breen elämä lopulta päättyy.

Tämä teos syvensi Epäilys-kirjan tarinaa ja antoi lisää ymmärrystä vampyyrien käyttäytymiseen. Epäilyksessä Bree elää Bellan näkökulmasta katsottuna vain muutaman minuutin, eikä kirjaa lukiessa tule mieleenkään, että näillä vastasyntyneillä vampyyreilla voisi olla muutakin elämää. Tämä kirja kuitenkin antoi Breelle täysin oman elämän ja uuden näkökulman koko Epäilys-romaanin tarinaan.

Me likes.

Alkuteos: The Short Second Life of Bree Tanner
Kirjailija: Stephenie Meyer
Kääntäjä: Pirjo Ruti
Julkaisuvuosi: 2010
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 218

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti