tiistai 2. elokuuta 2011

Anna Godbersen - Huumaa

Bongasin Anna Godbersenin teokset Akateemisen kirjakaupan hyllystä etsiessäni lukemista etelänlomalle ja kansikuvan perusteella nappasin Huumaa-kirjan käteeni tarkempaa tutkiskelua varten.

Minuutti kassajonossa, toinen kassalla ja kävelin kirjakaupasta ulos tyytyväisenä hankintaani. Historiallinen hömppäromaani yhdistettynä maailman parhaaseen kaupunkiin takasi sen, että aika uima-altaalla kuluisi varsin rattoisasti. Enkä joutunut pettymään - ainakaan pahasti.

Tiedetään, tiedetään. Nappasin kirjan mukaani nuortenhyllystä, joten mitään maailmaa mullistavaa teosta en voinut odottakaan. Jos tosissaan ajatellaan, kirja oli juuri sitä mitä ajattelinkin sen olevan - Gossip Girl siirrettynä ajassa reilut sata vuotta taaksepäin. Voisin vaikka vannoa, että Elizabeth Holland ja Penelope Hayes ovat GG:stä tuttujen Serenan ja Blairin esiäitejä.

Jos siis kaipaat koukuttavaa aivot narikkaan -luettavaa, jossa kuitenkin on jotain enemmän kuin pelkkää höpsöilyä, kannattaa tutustua Godbersenin teoksiin. Itseäni kirjan päähenkilöiden kohtalo jäi sen verran kiinnostamaan, että kävin jo hakemassa hyllyyni teoksen jatko-osan Juoruja.

Alkuteos: The Luxe
Kirjailija: Anna Godbersen
Kääntäjä: Katja Ruunaniemi
Julkaisuvuosi: 2010
Kustantaja: Karisto
Sivumäärä: 472

1 kommentti:

  1. Minullekin tuli Gossip girl mieleen, vaikken sarjaa ole seurannutkaan! "Juoruja" odottelee minunkin hyllyssäni.. :)

    VastaaPoista