keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kate Jacobs - Pieni lankakauppa

Talvi tuli ja meni, asunto ja työpaikka vaihtuivat ja kirjat pysyivät hyllyssä. Joskus vaan käy niin, ei sille mitään mahda. Ei aina voi olla lukutuulella.


Kesää kohti olen kuitenkin saanut taas aikaiseksi tarttua kirjaan iltaisin, jos lukuaikaa on edes hetki. Viimeisin loppuun saatu teos oli Kate Jacobsin ilmiöksikin aikanaan noussut Pieni lankakauppa. Kirja on kiehtonut minua ilmestymisestään saakka, mutta jostain syystä vasta nyt sain sen lainattua ystävän kirjahyllystä ja todella luettuakin. Ja nyt ihmettelen, että miksi vasta nyt!


Ilta toisensa perään siirryin Georgia Walkerin ja neulontakerhon maailmaan aina yhtä innostuneena. Pidän itsekin neulomisesta, mutta yhtä lailla tätä kirjaa ahmivat varmasti myös ne, joilla ei puikot pysy käsissä sitten millään. Todentuntuinen tarina kaappaa mukaansa  ensimmäisiltä sivuilta loppuratkaisuun asti. Ja vaikka sivut loppuvat, tarina jatkuu. Lankakaupan tyttö odottaa jo hyllyssä lukemista, samoin kuin Lankakaupan talvikin. 


Nyt, kun lukufiilis on taas saatu päälle, alkaa näitä päivityksiäkin tulla taas ehkä useammin :) Viikon päästä etelän aurinko kutsuu, ja mikäs sen parempaa tekemistä uima-altaan reunalla olisikaan kuin lukea! Lucy Dillonin The Secret of Happy Ever After saattaa olla valmista kauraa jo ennen lomaa, mutta kanssani lomalle lähtevät ainakin samaisen kirjailijan Paritanssia sekä tuo aiemmin jo mainittu Lankakaupan tyttö. Pokkariversioina tietysti, etteivät paina liikaa matkalaukussa.


Alkuteos: The Friday Night Knitting Club
Kirjailija: Kate Jacobs
Kääntäjä: Arja Tuomari
Julkaisuvuosi: 2009
Kustantaja: Gummerus
Sivumäärä: 623

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti