tiistai 20. huhtikuuta 2010

Jude Deveraux - Ylämaan lupaus


Ensimmäinen koskaan lukemani Deveraux’n kirja oli Ylämaa-sarjaan kuuluva Ylämaan taika, jonka löysin kirjakaupan alekorista parilla eurolla joskus vuosia sitten. Muistan lukeneeni kirjan kannesta kanteen yhdellä istumalla ja sen jälkeen googlettaneeni kirjailijan muita teoksia. En ymmärrä, miten oli mahdollista, etten ollut aiemmin tutustunut Deveraux’n teoksiin. Ylämaan taian jälkeen hankin käsiini muut Ylämaa-sarjan osat sekä toistakymmentä muuta kirjailijan teosta. Ylämaa-sarjan osat luin ensimmäisellä kerralla ihan sekalaisessa järjestyksessä, mutta sen jälkeen olen lukenut nämä pariinkin otteeseen ns. oikeassa järjestyksessä. Oikea järjestys selvisi vain lukemalla, sillä jostain kumman syystä kirjat on suomennettu väärässä järjestyksessä.

Ylämaan lupaus aloittaa tämän hömppäsarjan, jonka jokaisen kirjan päähenkilönä on yksi neljästä Montgomeryn veljeksestä. Tässä ensimmäisessä osassa pääosassa seikkailee veljeksistä vanhin, Gavin, jonka tuore avioliitto ei ole sieltä ihan parhaimmasta päästä. Gavinin ja vaimonsa Judithin välillä on alussa enemmän vihaa kuin rakkautta, mutta koska kyse on romanttisesta hömppäkirjasta, on aika ennalta arvattavaa kuinkas sitten kävikään. Sehän näissä kirjoissa parasta onkin, että loppu ei oikeastaan ole koskaan yllätys, mutta se, kuinka siihen loppuun päädytään, ei ole täysin ennakoitavissa.

Gavinin ja Judithin tarina on mainio alku tälle Montgomeryjen sukusaagalle, johon Deveraux on kirjoittanut jatkoa useammankin teoksen verran. Montgomeryjen tarinaa pystyy siis seuraamaan aina täältä historiallisesta Skotlannista nykypäivään asti. Virallisesti Montgomeryn suvun tarina alkaa jo teoksista The Black Lyon ja The Maiden, joita ei ole suomennettu.

Deveraux’n teokset ovat täydellistä luettavaa romantiikannälkäisille ja aivot narikkaan –viihdettä janoaville lukijoille. Ylämaa-sarjan toisesta osasta, Ylämaan taika, lisää myöhemmin…

Alkuteos: The Velvet Promise
Kirjailija: Jude Deveraux
Kääntäjä: Tarmo Haarala
Kustantaja:
Book Studio
Julkaisuvuosi:
1995 (1981)
Sivumäärä:
461

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti