tiistai 20. huhtikuuta 2010

Jude Deveraux - Ylämaan taika


Historialliseen Skotlantiin sijoittuvan Ylämaa-sarjan toisessa osassa tapaamme Stephen Montgomeryn, veljeksistä toiseksi vanhimman, sekä tuliluontoisen skottipäällikkö Bronwynin, joka on kaukana säyseästä vaimoehdokkaasta. Tämä oli tosiaan ensimmäinen koskaan lukemani Deveraux’n teos ja koukutuin tähän alusta asti täysillä. Deveraux’n taito kirjoittaa hömppää niin, ettei se kuitenkaan ole mitenkään yltiöromanttista, on vertaansa vailla kirjailijamaailmassa.


Stephenin vaimoksi määrätty Bronwyn mainittiin jo sarjan ensimmäisessä osassa Ylämaan lupaus. Ylämaan taian alussa Stephen myöhästyy omista häistään, eikä itsenäistä ja itsepäistä elämää elänyt Bronwyn ole tästä lainkaan mielissään. Kirja on täynnä vastoinkäymisiä, intohimoa, vihaa ja rakkautta. Skotlannin outoja tapoja hämmästelevän Stephenin kommellukset tuovat väkisinkin hymyn huulille, ja Bronwynin luonne saa toivomaan, että itsekin olisi yhtä vahvaluontoinen.


Deveraux’n kaikille naishahmoille yhteistä on vahva luonne, itsepäisyys ja tietysti kauneus. Vaikka pohjimmiltaan Ylämaa-sarja on yhtälailla perushömppää kuin esim. Harlequinit, on niissä kuitenkin se jokin, mikä saa tarttumaan näihin kerta toisensa jälkeen. Kai se on tämä naisen perustoive, että kokisi itse joskus yhtä intohimoista rakkautta kuin kirjojen henkilöt. Nojatuolin nurkassa Ylämaan taika käsissään se tuntuu jopa mahdolliselta.


Alkuteos: Highland Velvet

Kirjailija: Jude Deveraux

Kääntäjä: Tarmo Haarala

Kustantaja: Book Studio

Julkaisuvuosi: 1994 (1982)

Sivumäärä: 3521 kommentti:

  1. Hei!

    Jos nuo Ylämaat koukuttaa, suosittelen Diana Gabaldonin Matkantekijä -sarjaa.... Ainakin itse pidin valtavasti ja uusinta odottelen innolla!

    VastaaPoista