tiistai 6. huhtikuuta 2010

Stephenie Meyer - Twilight-saga


Vielä tammikuussa monien (vai kaikkien?) ylistämä Twilight ei kiinnostanut minua pätkääkään. En ollut lukenut kirjoista edes takakansia, enkä nähnyt leffoista kuin mainosjulisteet jossain ohimennen. En tiennyt kuka on Robert Pattinson enkä tätä tietoa kaivannutkaan.

Helmikuun lopulla sain jonkun tilapäisen mielenhäiriön ja lainasin ystävältä menestyssarjan ensimmäisen osan, eli Houkutus (Twilight). Ajattelin, että luetaan tämä nyt sitten, mutten odottanut kirjasta sen ihmeempiä. Työpäivän jälkeen käperryin kissan kanssa sängylle, avasin pokkarin ja se olikin menoa. Jäin koukkuun Bellan ja Edwardin maailmaan, vietin useamman tunnin vampyyrien kanssa metsästämässä ja Bellan kanssa Edwardia ajatellen. Kirjan loputtua kävelin lähimpään Citymarketiin ja ostin sarjan toisen osan Uusikuu (New Moon). Ja taas kului tuntikausia putkeen Jacobin kanssa ihmissutena ja Bellan kanssa Edwardin lähtöä surren.


Koska palkkapäivään oli vielä aikaa, en raaskinut käydä ostamassa sarjan kahta viimeistä osaa – Epäilys (Eclipse) ja Aamunkoi (Breaking Dawn), jotka eivät vielä ole pokkareina ilmestyneet. Onneksi ihanilta ystäviltäni sain nämäkin lainattua. Vajaassa viikossa olin ahminut koko sarjan alusta loppuun ja ihmettelin itsekin, miten minä nyt näin tähän koukkuunnuin. Minä, joka yleensä jään koukkuun vain hömppäromaaneihin? Jokin Bellan ja Edwardin tarinassa vain tempaisi mukaansa, enkä malta odottaa että näen myös elokuvien kaikki osat. Houkutuksen ja Uusikuun kävin jo ostamassa DVD:nä, ja pidin kyllä molemmista lähes yhtä paljon kuin kirjoista.

Nyt ei auta kuin odottaa, että Stephenie Meyer kirjoittaa loppuun myös Midnight Sun –teoksen, joka kertoo sarjan ensimmäisen osan tapahtumista Edwardin näkökulmasta. Tämän kirjan ensimmäisten lukujen luonnokset ovat luettavissa kirjailijan nettisivuilla http://www.stepheniemeyer.com/midnightsun.html (englanniksi).

2 kommenttia:

  1. Kiinnostaisi kovasti kuulla mielipiteesi Sookie Stackhouse -kirjoista. Olen kovasti hämmentynyt, kun viksut ja filmaattiset kirjabloggarinaiset ympäriinsä tuntuvat tippuvan tämän sarjan pauloihin tyystin. Itseäni eivät vampyyrit niinkään kiehdo aiheena, mutta tuosta kirjasarjasta on kohistu niin paljon joka puolella, että väkisinkin alkaa tekemään mieli perehtyä aiheeseen :D "Kaikki lukee sitä, munkin täytyy!"

    Noiden kirjojen pohjalta on siis tehty se tv-sarja True Blood. Kovasti sanovat näitä niteitä "nuorten aikuisten Twilightiksi", Edwardin, Jacobin ja Bellen kolmiodraamaa kun ajatellaan enemmän teinisarjana. Olisi kiva kuulla sinun mietteitäsi sarjasta :)

    VastaaPoista
  2. Pakko myöntää, että en ole vielä yhtään ehtinyt perehtyä noihin Sookie Stackhouse -kirjoihin, mitä nyt pari kertaa kirjakaupassa uteliaisuuttani hypistellyt. Täytynee jostain metsästää ainakin tuo sarjan ensimmäinen osa käsiin :)

    VastaaPoista